Friday, July 2, 2010

ANUGERAH DARI HAMBA ALLAH


HARI YANG BERTUAH BUAT MISZYITA
ThankS Q buat SuHaNa yang sudi memberi anugerah buat Miszyita

Tak tahu dah nak berkata-kata....setelah anugerah yang di bagi....dan membawa anugerah yang allah bagi kat akak....seorang baby yang akan lahir tak lama lagi....semoga sahabat blog dapat mendoakan Miszyita agar selamat melahirkan Baby sulong.......pada bulan Syawal nanti insyakallah..

ToloNg RiNgaNkan TanGan DaN MaSa UntuK menyinGGah BloG MiszYita



Thursday, June 10, 2010

Happy Birthday.....



Salam semua... Selamat pagi, tengahari,petang,malam dan sewaktu dgn nya... Tajuk utama kita hari nie berkenaan dgn... yg berlaku selama aku x online... hehehee... aku rasa mmg ada org yg sabotaj kot... tue lh mati akal dan terkial-kial selama 2 hari line problem... Almaklum lh 9hb adalah tarikh yg cukup bermakna buat aku...
Di pendekkan cerita dan masa... 9hb merupakan tarikh aku dilahirkn ke dunia nie... huhuuh... Ucapan terima kasih yg x terhingga buat ibu dan ayah tersayang.... tanpa anda tiada lh aku... Selama 25 tahun aku x penah celebrate ulang tahun nie... bila dh melangkah ke alam perkahwinan suami tersayang la insan yg wat birthday celebration.. wahhh.... best nye... Terharu nye... Thanks buat suami tersayang... Awg Badren Bin Awg Dol yg selam 2 tahun x pernah lupa nk wat kejutan yg x melampau wat syg.... Chewahhhh.....
Dan dgn ini aku nk wish kt myself Happy Birthday Yg Ke 27thn dan semoga aku d murah kn rezeki, di rahmati Allah S.W.T, d permudahkn segala kesulitan dan bahagia dgn suami tersayang hingga akhir hayat... Amin... Kwn2 nk cake ke? Blh2.. sila lh mnjamu mata kt blog nie yea...


Wednesday, March 24, 2010

tELur iKan teruBok......

telur terubok.... berbaloi-baloi...
nang feberet crab tuk... masak sos pecah telor, cendawan butang.... hmmm... terliur...
Ayam Pansuh... perhhh..... sedap... rasa sekali nak lagi.... marvellous lh....


Sunday, March 14, 2010

Monday, February 22, 2010

Kalo DaPAt ConForM Nak Lagi...ManiS Beb

kecor aiR LiuR Ku......GoReNG DgN UdAng peHHHH!!!!!!!!!!!SodaP Gilo......

Sunday, February 21, 2010

Wednesday, February 17, 2010

Di Sarawak sekarang, jikalau korang singgah ke pasar basah untuk beli barang keperluan dapur, anda akan terlihat satu buah yang sebesar ibu jari berwarna hitam. Buahnya dikenali buah “dabai”. Kebiasaannya buah dabai amat terkenal dan senang untuk diperolehi di kawasan pertengahan Sarawak iaitu Sibu dan Sarikei. Ternyata, buah ini menjadi feberet dan tidak asing kepada masyarakat Sarawak.

Dalam bahasa saintifik, buah ini dipanggil sebagai Canarium odontophyllum. Ketika buah dabai masih muda, ia kelihatan putih pada luarannya dan kemudian bertukar menjadi hitam apabila ia sudah masak. Isinya pula berwarna kuning. Bijinya pula berbentuk seperti bola ragbi tetapi bersegi tiga.

Kebiasaannya, buah dabai direndam terlebihh dahulu dengan air panas sehingga buahnya menjadi lembut. Kemudian airnya dibuang. Seterusnya, ia sudah sedia untuk dimakan bersama kicap atau garam. Biji dabai pula terdapat isi yang berwarna kuning. Rasenye seperti ‘kacang kuda’. Sedapppp….

Tuesday, February 16, 2010

1st of all....

erm...
nothing much to say..
lets blog begin with bismillah...

MAi kita TeRjaH